lördag 15 september 2007

Fast i kakeldjungeln...

Okej, vart ska jag börja?

Vi letar kakel och har kommit fram till att det finns alldeles för många att välja på! Fyrkantiga, rektangulära, stavkakel, mosaik, sjösten, glas o.s.v i all oändlighet. Dessutom skiljer det otroligt i pris också, från 100-lappen/kvm upp till flera 1000/kvm! En vanlig arbetande "medel-svensson" har knappast råd med det extremt dyra kakel/mosaik från Höganäs eller Konradssons eller vart det nu än är ifrån. Nej, vi har kommit fram till att max 300 kr/kvm är lagom.
Och färger då, ja, det är ju vitt som dominerar men även svart/grått. Jag hade gärna velat ha kanske ett grönt kakel, åt det lime-gröna hållet, men är det för vågat? Tröttnar vi efter ett tag? Vad ska andra säga? "Ska vi ta vitt ändå, lite avlånga kakel du vet?"...Ja visst, om man vill ha ett typiskt 2007-kök så visst! Det är väl ändå meningen att vi ska bli nöjda och tycka att det är snyggt, inte ta samma som "alla andra"?
Vill man verkligen vara modern, då ska man inte välja kakel alls, nej då ska man ha en härdad glasskiva med tapet bakom, alt. att det är målat på väggen bakom. Och det ÄR snyggt, men jag har en känsla av att priset kan springa iväg lite där...
Så vad blir summan av det hela då? Svar: Antagligen svart/grå/vit mosaik, även om de lime-gröna kakelplattorna är sjukt snygga!

4 kommentarer:

Pernilla W sa...

Svart/grå/vit mosaik med en och annan limegrön mosaikplatta då???? =)

Vi bodde också i Karlstad innan, men flyttade till hus tre mil norr om stan för tre månader sen och håller på att greja för fullt. Det är så kul, men plånboken säger att vi får ta lite i taget. =)

Pernilla W sa...

Deje hamnar man i. =)

Ja, det är verkligen ofattbart hur mycket man sparar genom att byta uppvärmning. Vi funderade också på kamin, men hittade ingen lösning för att få ner värmen i källaren och det är där vi har gästrummet och duschen, så vi vill gärna ha det lite varmt där också. =)

Får jag vara så nyfiken att jag frågar var er stuga ligger (alltså, inte adressen, utan ort)?

Pernilla W sa...

Nej, inget från banken än.

Emma sa...

Nu är det ett tag sedan detta inlägg postades men jag hade lätt satsat på ett lime-grönt kakel, resten av köket ska vara svart. Kan tyckas mörkt men med rätt belysning blir det helt otroligt! =D